Menü

Információ sugáregészségügyi felmérés lehetőségéről

2023. március 10.
A Pannon Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ felhívása
Információ sugáregészségügyi felmérés lehetőségéről

A Pannon Egyetem és a Nemzeti Népegészségügyi Központ a lakosság sugáregészségügyi felmérését végzi, melyben az Ön segítségét szeretnénk kérni.

A felmérés során családi házakban, valamint közintézményekben helyezzük ki egyszerű detektorainkat, mellyel a beltéri radon koncentrációt határozzuk meg. A detektorok egy évet töltenek az adott épületben, mialatt összesen 3 alkalommal cseréljük. Ezek az eszközök kisméretűek, nem igényelnek áramellátást, nem alkalmasak hang vagy videó rögzítésére, és nem bocsátanak ki semmilyen egészségre káros anyagot.

Levelemmel abban szeretném a segítségét kérni, hogy szíveskedjen eljuttatni ezt az információt a település lakossága számára. Továbbá, amennyiben ez megoldható, szeretnénk elhelyezni mérőeszközeinket az önkormányzat fenntartásában lévő néhány intézményben.

A felmérés ingyenes, a detektorok cseréje postai úton történik, a visszaküldéshez térítésmentes válaszborítékot biztosítunk a résztvevőknek.

A levelemhez mellékelve küldök egy rövid tájékoztatót a felmérésről, valamint a jelentkezés menetéről. További információkat talál honlapunkon (http://www.radonfelmeres.hu/) és Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/RRIVeszprem/).

Bármilyen felmerülő kérdés esetén keressenek minket bizalommal a levél alján megtalálható elérhetőségeken.

Együttműködését előre is köszönöm!

Üdvözlettel:

Dr. Csordás Anita
Egyetemi adjunktus
 
Radon Csoport
Radiokémiai és Radioökológiai Intézeti Tanszék
Tel.: +36 88 624 924, +36 88 624 365

E-ügyintézésSikeres pályázatokNagyon meglepett hogy a BRIMO társáság támogatni szeretne minket. Egy pavilon-sátrat adományozott szervezetünk számára. A pavilont a szabadtéri rendezvényeken szeretnénk felhasználni.Magyar Falu Program