Menü

Népszámlálás 2022 - Számlálóbiztosok jelentkezését várjuk

2022. augusztus 30.
Felhívás
Népszámlálás 2022 - Számlálóbiztosok jelentkezését várjuk

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2022. október 1. és november 28. között Magyarország területén népszámlálást tart.

A népszámlálás eredményes lebonyolításában kiemelkedő szerepük van az adatfelvételt végrehajtó számlálóbiztosoknak. A számlálóbiztosoknak 2022. október 17. és november 20. között kell az adatgyűjtést elvégezni. Feladatuk: a körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése, az adatfelvétel lebonyolítása, címpontosítás, új címek felvétele. Az adatfelvétel tableten történik, amelyet biztosítunk a számlálóbiztosok részére.

A számlálóbiztos személyével kapcsolatos elvárások:

  • saját informatikai eszköz (pl.: PC, laptop, tablet) interneteléréssel,
  • e-mail-cím és mobiltelefonos elérhetőség,
  • 18. életév betöltése,
  • legalább középfokú végzettség

A számlálóbiztosi munkára jelentkezőknek megbízásuk előtt – e-learning rendszerben történő egyéni felkészülést követően – vizsgát kell tenniük. A sikeres vizsgát tett jelentkezők közül a helyi népszámlálási felelős (jegyző) választja ki és osztja be a számlálóbiztosokat.

A számlálóbiztosok jogszabályban meghatározott díjazásban részesülnek.

E-ügyintézésSikeres pályázatokNagyon meglepett hogy a BRIMO társáság támogatni szeretne minket. Egy pavilon-sátrat adományozott szervezetünk számára. A pavilont a szabadtéri rendezvényeken szeretnénk felhasználni.Magyar Falu Program