Menü

Önkormányzati hírek

2022. július 6.
2022. május 1-től 2022. június 30-ig
Önkormányzati hírek

Bő Község Önkormányzatának képviselő-testülete május hónapban módosította 2021. évi költségvetését. Elfogadta beterjesztett gyermekvédelmi munkáról és adózási feladatokról szóló beszámolót is. Napirendre került népegészségügyi ellenőrzés következtében az orvosi rendelőben folyó vérvétel törvényesítése.  A testület továbbra fenntartja, hogy a lakosság érdekében szükségesnek tartja a fennálló vérvételi lehetőséget. Kezdeményezte képviselő-testület továbbá azt is, hogy megvásárolná a Bői Római Katolikus Egyházközségtől a bői Plébánia 31/1 helyrajzi számú területéből az iskola által használt területet.

A hónap végén a képviselő-testület elfogadta a 2021.  évi költségvetésének végrehajtásáról szóló rendeltét, jóváhagyta a 2021. évi belső ellenőri jelentést és tudomásul vette a hozzátartozó jegyzői nyilatkozatot. Döntöttek a gyermeknap és a falunap megrendezéséről is.

A képviselő-testület 2022. június 22-i ülésén elbírálta a Táncsics utcai játszótér létesítésére beadott pályázatokat. Az önkormányzat is a Magyar Faluprogram keretében sikeresen pályázott játszótér létesítésére és támogatásban részesült. A képviselő-testület a játszótér megépítsére végül a Játszótér Mester Kft. bruttó 5.999.480.- forint összegű ajánlatát fogadta el.

A képviselő-testület módosította a szociális ellátásokról szóló rendeletét az ellátások igénylésének jövedelemhatárát 2022. július 1. napjától az öregségi nyugdíj minimumának 600 -áról annak 750 %-ára emelte. A növelést a jövedelmek gyors emelkedése indokolja.

A képviselő-testület megvitatta a sportkör támogatási kérelmét. A testület úgy döntött, hogy tájékozódni kíván a az öntözőrendszer kialakításáról, ezért a támogatási döntést elnapolta.

A képviselő-testület egy lakó kérelmére döntött egy közterületen lévő Árpád utcai veszélyes fa kivágatásáról.

A képviselő-testület meghallgatta a polgármester tájékoztatását a Soproni Vízmű terveiről. A Nestle Hungária Kft. kérésére új vízkutakat kell fúrni Bő községben is.

 

Bő, 2022. június 29.

                                                                                                              Dr. Vincze György

                                                                                                                      jegyző

E-ügyintézésSikeres pályázatokNagyon meglepett hogy a BRIMO társáság támogatni szeretne minket. Egy pavilon-sátrat adományozott szervezetünk számára. A pavilont a szabadtéri rendezvényeken szeretnénk felhasználni.Magyar Falu Program